Boom Strafblad

Article

Behoeften van slachtoffers en nabestaanden bij de uitoefening van hun spreekrecht

Trefwoorden Spreekrecht, Slachtofferrechten, Slachtofferbehoeften, Promotieonderzoek, Empirisch-juridisch onderzoek
Auteurs Mr. A.J. (Annelies) Hommes
DOI
Auteursinformatie

Mr. A.J. (Annelies) Hommes
Annelies Hommes is als promovenda verbonden aan het onderzoekscluster Empirical Research into Institutions for conflict resolution (ERI) alsmede het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging van de Universiteit Utrecht. Het promotieonderzoek wordt verricht onder begeleiding van prof. mr. François Kristen (promotor) en dr. Michèlle Bal (copromotor).
  • Samenvatting

      Het steeds verder uitbreiden van het spreekrecht doet vermoeden dat daaraan behoefte bestaat bij spreekgerechtigden. Of dit daadwerkelijk het geval is, is echter onduidelijk: sinds de invoering van het spreekrecht in 2005 is nauwelijks onderzocht wat de behoeften van slachtoffers en nabestaanden zijn ten aanzien van de uitoefening van hun spreekrecht. In deze bijdrage bespreek ik de opzet van mijn promotieonderzoek, waarin ik wil achterhalen wat deze behoeften van spreekgerechtigden zijn en in hoeverre het spreekrecht voldoet aan die behoeften.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.