Boom Strafblad

Article

Naar een algemeen rechtstheoretisch kader voor strafprocesrechtelijke bewijsstandaarden

Trefwoorden Bewijsstandaarden, Feitenvaststelling
Auteurs Mr. N. (Noud) Lentjes
DOI
Auteursinformatie

Mr. N. (Noud) Lentjes
Noud Lentjes is promovendus en docent bij de afdeling Strafrecht & Criminologie en in het Onderzoekscentrum Staat en Recht (SteR) van de Radboud Universiteit. Promotoren zijn M.I. Fedorova en M.J. Dubelaar.
  • Samenvatting

      Bewijsstandaarden schrijven voor welke mate van zekerheid voldoende is om een feit of feitencomplex in rechte vast te stellen. Over deze rechtsbegrippen, die in verschillende fasen van het strafproces een rol spelen, bestaan veel onduidelijkheden. In mijn proefschriftonderzoek tracht ik deze onduidelijkheden zo veel als mogelijk te verhelpen door te komen tot een algemeen rechtstheoretisch kader met aandacht voor de grondslagen van de verschillende bewijsstandaarden. Deze bijdrage biedt een overzicht van de opzet van het onderzoek en de eerste bevindingen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.