Boom Strafblad

Article

Interactieproblemen tussen forensisch technisch deskundigen en procesdeelnemers

Een illustratie aan de hand van de Rosmalense flatmoord

Trefwoorden Interactie, Procesdeelnemers, Forensisch technisch deskundigen, Waarheidsvinding, De Rosmalense flatmoord
Auteurs K. (Kiki) Twisk LLM, MSc
DOI
Auteursinformatie

K. (Kiki) Twisk LLM, MSc
Kiki Twisk is promovenda bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie aan de Universiteit Leiden. Haar promotoren zijn prof. mr. J.H. Crijns en prof. dr. J.W. de Keijser.
  • Samenvatting

      Deze bijdrage gaat over interactieproblemen tussen forensisch technisch deskundigen en procesdeelnemers in de Nederlandse strafrechtspraktijk. Aan de hand van de zaak van de Rosmalense flatmoord wordt een aantal knelpunten uitgelicht. De focus ligt hierbij op de communicatie rond het verstrekken van de onderzoeksopdracht en op (tekortschietende) communicatie naar aanleiding van deskundigenbijdragen. Met mijn promotieonderzoek beoog ik meer zicht te verschaffen op de knelpunten bij de interactie tussen procesdeelnemers en forensisch technische deskundigen en mogelijke oplossingen hiervoor aan te dragen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.