Boom Strafblad

Article

De effectiviteit van sancties voor jeugdigen veroordeeld voor ernstige gewelds- en zedenmisdrijven

Een pleidooi voor gecontroleerd effectonderzoek

Trefwoorden ernstige gewelds- en zedenmisdrijven, jeugd, recidive, sancties, effectiviteit, ernstige gewelds- en zedenmisdrijven
Auteurs dr. H.E. (Hanneke) Creemers en prof. dr. J.J. (Jessica) Asscher
DOI
Auteursinformatie

dr. H.E. (Hanneke) Creemers
Hanneke Creemers is universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam, afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen, vakgroep Forensische Orthopedagogiek.

prof. dr. J.J. (Jessica) Asscher
Jessica Asscher is hoogleraar Forensische Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht, Afdeling Sociale Wetenschappen, Educatie en Pedagogiek, Orthopedagogiek en Psychosociale problemen.
  • Samenvatting

      Gezien het streven van onder andere de Nederlandse overheid om effectief te sanctioneren is een belangrijke vraag in hoeverre opgelegde sancties daadwerkelijk effectief zijn in het voorkomen van recidive bij jeugdigen veroordeeld voor ernstige gewelds- en zedenmisdrijven. In dit artikel beschrijven we onze poging de effecten van sancties voor deze groep jeugdigen te onderzoeken. Op basis van literatuuronderzoek en empirisch onderzoek in Nederland is er geen bewijs voor effectiviteit. Gecontroleerd effectonderzoek op dit gebied ontbreekt maar is van cruciaal belang.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.