Bsb_cover
Rss

Boom Strafblad

Meer op het gebied van Strafrecht

Over dit tijdschrift  

Meld u zich hier aan voor de attendering op dit tijdschrift zodat u direct een mail ontvangt als er een nieuw digitaal nummer is verschenen en u de artikelen online kunt lezen.

Aflevering 3, 2023 Alle samenvattingen uitklappen
Artikel

Access_open De strafbaarstelling van mensenhandel, uitbuiting en ernstige benadeling nader beschouwd

Enige overwegingen bij het wetsvoorstel tot modernisering en uitbreiding van de strafbaarstelling van mensenhandel en het voorstel tot herziening van de EU-Richtlijn mensenhandel

Trefwoorden Mensenhandel, Uitbuiting, Ernstige benadeling, Uitbreiding strafrechtelijke aansprakelijkheid, herziening EU Richtlijn mensenhandel
Auteurs mr. dr. S.M.A. (Sjarai) Lestrade
SamenvattingAuteursinformatie

    Het kabinet heeft recent het wetsvoorstel tot modernisering en uitbreiding van de strafbaarstelling van mensenhandel gepresenteerd. Daarnaast heeft de Europese Commissie een voorstel ingediend tot herziening van de EU Richtlijn mensenhandel. Dit artikel gaat in op de vraag of de doelstellingen van het kabinet kunnen worden behaald en of deze ook tegemoet komen aan de voorgenomen herziening van de EU Richtlijn. Geconcludeerd wordt dat de afbakening van de voorziene delictsomschrijving en de uitbreiding van strafrechtelijke aansprakelijkheid nadere doordenking verdient.


mr. dr. S.M.A. (Sjarai) Lestrade
Sjarai Lestrade is universitair hoofddocent bij de Vaksectie Strafrecht en Criminologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij is rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Gelderland.