Tijdschrift voor Constitutioneel Recht

Article

Integriteit en transparantie binnen de overheid: een beschouwing

Trefwoorden integriteit, transparantie, wantrouwen, juridisering, tegen-democratie
Auteurs A.M. Hol
DOI
Auteursinformatie

A.M. Hol
Prof. mr. dr. A.M. (Antoine) Hol, emeritus hoogleraar encyclopedie van het recht en rechtsfilosofie aan de Universiteit Utrecht, tevens raadsheer- en rechter-plaatsvervanger
  • Samenvatting

      Een beschouwing over integriteit en transparantie binnen de overheid vanuit een ethisch en politiek-theoretisch perspectief. Waarom is er de laatste decennia meer aandacht voor integriteit en transparantie rondom giften, nevenfuncties en financiële belangen? De stelling is dat hier een relatie ligt met toegenomen wantrouwen ten aanzien van overheidsorganen en de opkomst. In deze beschouwing gaat de auteur in op de noodzaak van verdere juridisering van integriteit binnen de overheid en de grenzen daarvan.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.