Voetbal- & Sportjuridische Zaken

Article

Sporting succession: een tweede kans voor voetbalschuldeisers

Trefwoorden faillissement, sportieve opvolging, FIFA, sportrecht
Auteurs Eva Milou Moison en Raz Ahmad
DOI
Auteursinformatie

Eva Milou Moison
Mr. E.M. (Eva Milou) Moison is advocaat bij Houthoff Rotterdam en redactielid van het tijdschrift Voetbal- & Sportjuridische Zaken.

Raz Ahmad
Mr. R. (Raz) Ahmad is advocaat bij HVG Law Rotterdam.
  • Samenvatting

      Het begrip sporting succession is inmiddels zo’n 10 jaar opgenomen in de FIFA-regelgeving. Van sporting succession is kort gezegd sprake als er uit de as van een gefailleerde voetbalclub een nieuwe voetbalclub ontstaat, die verdacht veel weg heeft van de oude. In dat geval kan de nieuwe club verantwoordelijk worden gehouden voor de overgebleven schulden van de failliete club. Dit geeft de schuldeisers in de voetbalpiramide een tweede kans. In deze bijdrage wordt het fenomeen sporting succession besproken, de toepassing ervan in de praktijk en specifiek de toepassing in Nederland.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.