PROCES

Article

De overlap tussen offline en online geweld in afhankelijkheidsrelaties

Naar een typologie voor professionals

Trefwoorden online geweld, professionals, cybercriminaliteit, geweld in afhankelijkheidsrelaties
Auteurs Susanne van ’t Hoff-de Goede en Janine Janssen
DOI
Auteursinformatie

Susanne van ’t Hoff-de Goede
Dr. Susanne van ’t Hoff-de Goede is senior onderzoeker bij het Centre of Expertise Cyber Security aan de Haagse Hogeschool.

Janine Janssen
Prof. dr. Janine Janssen is hoofd onderzoek van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld van de Nationale Politie, lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool en de Politieacademie, bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit en tevens voorzitter van de redactie van PROCES.
  • Samenvatting

      Our lives are taking place online more and more. This development has had consequences for our relationships and the violence that can occur in these relationships. Yet academics and professionals often assume that there is a distinction between violence in dependency relationships and online crime. In practice, the overlap between offline and online behavior is not always properly recognized. In this article, the overlap between offline and online aspects of violence in dependency relationships is made clear on the basis of a typology, in which four types are distinguished: offender and victim have met each other offline and the violence takes place completely offline (type 1) or online with or without a combination with offline violence (type 2) or offender and victim have met each other online and the violence takes place offline with or without a combination with online violence (type 3) or completely online (type 4). With this typology, we also aim to make it clear to professionals in the field of violence in dependency relationships and cybercrime that they need each other and that cooperation is essential.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.