RegelMaat

Article

Wendbaar wetgeven revisited: de rol van de medewetgever als ­systeembeheerder

Trefwoorden wetgeving, wetgevingsproces, digitalisering, ICT, parlement
Auteurs M.H.A.F. Lokin
DOI
Auteursinformatie

M.H.A.F. Lokin
Mr. dr. M.H.A.F. (Mariette) Lokin is juridisch adviseur bij Hooghiemstra & Partners en als onderzoeker verbonden aan de sectie Staats- en Bestuursrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam.
  • Samenvatting

      In de bijdrage wordt ingegaan op het belang van expliciete en gerichte aandacht voor ICT- en digitaliseringsaspecten van wetgeving in het parlementaire wetgevingsproces. Aan de hand van de (herziene) reglementen van orde wordt geschetst welke mogelijkheden en bevoegdheden de Tweede en Eerste Kamer ten dienste staan om de ICT-component van wetsvoorstellen te beoordelen en daarover het goede gesprek te voeren bij de schriftelijke voorbereiding en mondelinge behandeling. Voor die beoordeling is een concrete vragenlijst uitgewerkt. In de slotbeschouwing wordt ingegaan op de haalbaarheid van de geschetste mogelijkheden.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.