RegelMaat

Article

Ex-durante-evaluatie van wetgeving en beleid

Nieuw normaal in turbulente tijden

Trefwoorden leren, verbeteren, complexiteit
Auteurs M.A. de Bree, M. Dees en M.W. Scheltema
DOI
Auteursinformatie

M.A. de Bree
Dr. ing. M.A. (Martin) de Bree MBA is werkzaam bij Rotterdam School of Management Erasmus University en is directeur/eigenaar van Next Step Management.

M. Dees
Dr. M. (Martin) Dees RA is voormalig hoogleraar public auditing & accounting en nu werkzaam bij de Algemene Rekenkamer als strategisch adviseur public auditing & accounting.

M.W. Scheltema
Prof. mr. M.W. (Martijn) Scheltema is hoogleraar privaatrecht aan de Erasmus School of Law en advocaat en partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.
  • Samenvatting

      Het proces dat de overheid hanteert om wetgeving en beleid te maken verdraagt zich slecht met de complexer wordende samenleving en leidt tot ongewenste effecten en problemen. In dit artikel gaan de auteurs in op een mogelijkheid om dit te verbeteren, namelijk de vraag hoe het lerend vermogen van de wetgevende en beleid makende overheid kan worden vergroot door middel van ex-durante-evaluatie van wetgeving en beleid. Hiertoe staan zij stil bij wat leren inhoudt en hoe ex-durante-evaluatie hieraan kan bijdragen. Ten slotte verkennen ze de condities voor en vormen van ex-durante-evaluatie.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.