Tijdschrift voor Religie, Recht en Beleid

Article

Integratie en religie

Nederlands beleid in de periode 2010-2023

Trefwoorden integration policy, religion, The Netherlands, Islam, security
Auteurs Marcel Maussen en Maurits Berger
DOI
Auteursinformatie

Marcel Maussen
Dr. M.J.M. Maussen is universitair hoofddocent bij de afdeling Politicologie van de Universiteit van Amsterdam. Hij is als redacteur verbonden aan het Tijdschrift voor Religie, Recht en Beleid.

Maurits Berger
Prof. dr. mr. M.S. Berger is hoogleraar Islam en het Westen aan de Universiteit Leiden en directeur van de Leiden Islam Academie. Tevens is hij senior research associate aan Instituut Clingendael en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Religie, Recht en Beleid.
  • Samenvatting

      This article discusses the development of Dutch integration policies since 2010. It argues that integration policy in this period primarily evolved in terms of ‘civic integration’ (inburgering). The article traces the way immigrant integration and security concerns impact on the governance of religion in three areas: religious institutions & organizations; civic integration, non-discrimination and social cohesion; and security.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.