Zoeken via het zoekscherm

U kunt door de volledige tekst zoeken naar alle artikelen door uw zoekterm in het zoekveld (links op de pagina’s) in te vullen. Als u op de zoek knop heeft geklikt komt u op de zoekresultaten pagina met filters, die u helpen om snel bij het door u gezochte artikel te komen. Er zijn op dit moment drie verschillende filters. Met het filter ‘Tijdschrift’ kunt u de zoekresultaten beperken tot één bepaald tijdschrift. Als u een van de tijdschriften aanklikt, zullen de resultaten beperkt worden tot resultaten in het tijdschrift van uw keuze. U kunt desgewenst uw zoekresultaat verder verfijnen met het filter ‘Rubriek’ en/of het filter ‘Jaar’.

Onder het zoekveld in het midden van de pagina staan de gekozen filters met een kruisje (x) erachter, door het kruisje aan te klikken wordt het filter ongedaan gemaakt.

Wanneer u op zoek bent naar een combinatie van woorden, kan dat door de woorden tussen aanhalingstekens te zetten. Bijvoorbeeld: "Den Haag".

Als u op zoek bent naar een combinatie van bepaalde woorden in een artikel, kan dat door deze woorden in het zoekveld te typen en met een spatie te scheiden. Bijvoorbeeld: "Den Haag" verbod.

Als u op zoek bent naar een artikel waar een bepaald woord in voorkomt, maar zonder een ander woord, kan dat door deze woorden in het zoekveld te typen met een minteken voor het woord wat niet voor moet komen. Bijvoorbeeld: "Den Haag" -verbod.

Zoeken naar een auteur of trefwoord

Als u een artikel leest van een auteur en u wilt weten welke artikelen dezelfde auteur nog meer heeft geschreven, klikt u simpelweg op de auteursnaam. U vindt dan alle artikelen van deze auteur in ons archief. Hetzelfde geldt voor de trefwoorden: door op een trefwoord te klikken vindt u alle artikelen in ons archief met hetzelfde trefwoord.

Printen

Het is toegestaan om een artikel voor eigen gebruik te printen. Om een artikel te printen kiest u voor ‘Toon PDF’ en vervolgens klikt u op de printknop.

Archief

Alle artikelen vanaf 2009 zijn beschikbaar in HTML en PDF, ook zijn de artikelen vanaf 2009 voorzien van hyperlinks naar bijvoorbeeld wet- en regelgeving. Artikelen van voor 2009 zijn alleen beschikbaar in PDF.

Systeem vereisten

  • Windows 2000, XP of hoger
  • Mac OS X 10.3 of hoger
  • Firefox 2.0+, Internet Explorer 6.0+ of Safari 2.0+
  • Adobe Reader voor het bekijken, printen en opslaan van de artikelen in PDF