Ap_2590-3489_2019_001_001_covr
Rss

Afwikkeling Personenschade

Over dit tijdschrift  

Meld u zich hier aan voor de attendering op dit tijdschrift zodat u direct een mail ontvangt als er een nieuw digitaal nummer is verschenen en u de artikelen online kunt lezen.

Aflevering 2, 2019 Alle samenvattingen uitklappen
Artikel

Access_open Schadevergoeding voor dummies

Trefwoorden Letselschade, Aansprakelijkheid
Auteurs Mr. H. de Hek
SamenvattingAuteursinformatie

    Wie de jurisprudentie op het gebied van letselschade wil bijhouden, doet er de laatste jaren verstandig aan niet alleen de uitspraken van civiele rechters te volgen, maar ook die van strafrechters.


Mr. H. de Hek
Mr. H. de Hek is senior-raadsheer bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en redacteur van dit blad.
Artikel

Just Culture

Een team professionals is nog geen professioneel team

Trefwoorden Fouten, Veiligheidsklimaat, Just Culture, Human Factors
Auteurs Dr. M.H.T.M. Haerkens en Mr. P.G.T. Lindeman-Verhaar
SamenvattingAuteursinformatie

    Medische zorg is te beschouwen als een hoogkritisch proces, waarbij de belangen en risico’s voor zowel patiënt als zorgprofessional groot zijn en de zorgverleners geacht worden optimaal te presteren in een steeds complexere multidisciplinaire context. Het is dan ook relevant om te beschouwen welke factoren van invloed zijn op het presteren en falen in het medische domein. Dit artikel beoogt deze materie te belichten vanuit de optiek van het vakgebied Human Factors. Al ligt daarbij de focus op de zorg, ook een parallel met de rechtspraktijk wordt getrokken.


Dr. M.H.T.M. Haerkens
Dr. M.H.T.M. Haerkens is arts, vlieger en oprichter van Wings of Care. Hij is gepromoveerd op het proefschrift 'Human factors and team performance'.

Mr. P.G.T. Lindeman-Verhaar
Mr. P.G.T. Lindeman-Verhaar is voormalig (kanton)rechter en plaatsvervangend voorzitter van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.
Actualia

Actualia