Afwikkeling Personenschade

Article

Ook letselschadeslachtoffers gebaat bij IPS-methode voor re-integratie

Trefwoorden Letselschade, Personenschade, IPS-methode, Re-integratie
Auteurs E.P. Audenaerde
DOI
Auteursinformatie

E.P. Audenaerde
Erwin Audenaerde is arbeidsdeskundige Trivium advies en redacteur van dit tijdschrift.
  • Samenvatting

      Het interventieprogramma IPS is een nog weinig bekend en daardoor weinig toegepaste interventie in de letselschadepraktijk. Het is een bewezen effectieve interventie voor mensen die kampen met een (ernstige) psychische aandoening. De aanpak is praktisch en gericht op arbeidsre-integratie. Hierbij geldt het credo dat werk het beste medicijn is. De begeleiding die vanuit het programma wordt ingezet, is intensief en doelgericht. Niet alleen de cliƫnt maar ook diens omgeving en de werkgever worden bij de begeleiding betrokken. Helaas staat het programma nu nog niet open voor cliƫnten die (nog) een werkgever hebben. Wellicht verandert dit in de toekomst. De doelgroep wordt verruimd. Er loopt een pilot waarin mensen met niet aangeboren hersenletsel volgens deze methode duurzaam worden gere-integreerd.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.