Afwikkeling Personenschade

Article

Het belang van kennis van toepasbare technologie voor de letselschade-arbeidsdeskundige

Trefwoorden Letselschade arbeidsdeskundigen, Technologische toepassingen, Belasting - Belastbaarheid, Werk behouden, Bewustwording
Auteurs M. Holleman MBA
DOI
Auteursinformatie

M. Holleman MBA
Marianne Holleman is directeur van het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum.
 • Samenvatting

   Arbeidsdeskundigen werkzaam in de schadepraktijk hebben vooral te maken met mogelijkheden om met technologie het werk en daarmee de werkbelasting aan te passen en door toepassing van technologische voorzieningen de belastbaarheid van de werknemer te vergroten.
   Voor arbeidsdeskundigen is er een leidraad werkvoorzieningen, die arbeidsdeskundigen een methodisch handelingskader biedt voor de inzet van onder andere technologische werkvoorzieningen.
   Bij de oriëntatie op technologisering door het AKC blijkt dat er nog beperkt bewustzijn is bij arbeidsdeskundigen van de mogelijkheden die technologie biedt, daaruit volgend beperkte kennis van toepassingen en handelingsverlegenheid bij advisering van technologie.
   Voorbeelden van technologische toepassing in werk die geadviseerd kunnen worden door letselschade arbeidsdeskundigen, zijn onder meer operation support system, voorleespen, exoskelet, cobot, speak to text tooling, computer assistive technology.
   Omdat het vroegtijdig inzetten van technologische hulpmiddelen de kans vergroot dat mensen het eigen werk – met aanpassing – behouden, is het van groot belang dat arbeidsdeskundigen bekend zijn met technologische voorzieningen. Hiertoe is het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum met de kerngroep Technologisering actief gericht op bewustwording en kennisdeling van de mogelijkheden om technologie toe te passen in de arbeidsdeskundige praktijk.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.