Mr. R.M.J. (Rob) de Rijck
Rob de Rijck is landelijk coördinerend officier van justitie milieu bij het Functioneel Parket. In de beschreven zaken die leidden tot de vonnissen van de Rechtbank Den Haag van 2012 en van de Rechtbank Rotterdam van 2014 en 2019 trad hij als officier ter zitting op.

Mr. F.M. (Floor) van den Bogart
Floor van den Bogart is commissiesecretaris milieu bij het Functioneel Parket. Zij was betrokken bij het genoemde EMPACT Operational Action Plan.
  • Samenvatting

      Deze bijdrage geeft een actueel overzicht van het strafrecht op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen. Er wordt een globaal overzicht gegeven van het EU-stelsel van toelating en het belang daarvan. Daarna wordt de strafrechtelijke handhaving in Nederland meer gedetailleerd beschreven. Dit is een jong strafrechtgebied dat aan Europese eisen moet voldoen en dat door de wetgever met het bestuursrecht in een duaal sanctiestelsel is geplaatst. Het strafrecht blijkt hier nog zoekende en twee fundamentele vragen staan open.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.