prof. mr. M.I. (Masha) Fedorova
Masha Fedorova is hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit.

mr. dr. S.M.A. (Sjarai) Lestrade
Sjarai Lestrade is universitair hoofddocent straf- en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit.
  • Samenvatting

      De bijdragen in dit themanummer Big data, online illegal content, fake news & complottheorieën zijn geschreven naar aanleiding van het op 23 juni 2022 georganiseerde symposium door de afdeling Strafrecht en Criminologie van de Radboud Universiteit. Het idee voor dit symposium is ontstaan vanuit de behoefte tot versterking van de onderlinge samenwerking binnen de – in de afgelopen jaren behoorlijk uitgebreide – afdeling. We zijn op zoek gegaan naar een gemeenschappelijk thema: een actueel, veelomvattend maatschappelijk fenomeen dat invloed heeft op de strafrechtspraktijk en dat wij vanuit onze diverse expertises konden benaderen. De keuze is gevallen op het brede thema van digitale informatie-overload en daarmee samenhangende problematiek, zoals de omgang met fake news en complottheorieën anno 2022.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.