Boom Strafblad

Article

Publiek-private samenwerking bij strafrechtelijke rechtshandhaving

Trefwoorden PPS, Publiek-private samenwerking, Fraude, Strafrecht, Strafrechtelijke rechtshandhaving
Auteurs Mr. D.G.J. (Daniël) Grimmelikhuijzen
DOI
Auteursinformatie

Mr. D.G.J. (Daniël) Grimmelikhuijzen
Mr. Daniël Grimmelikhuijzen is verbonden aan de Erasmus Graduate School of Law en het departement Law, Society and Crime van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn onderzoek geschiedt onder begeleiding van prof. mr. P.A.M. Mevis en prof. mr. P.A.M. Verrest, en is onderdeel van het project Rebalancing Public & Private Interests, dat gefinancierd wordt vanuit het nationale sectorplan rechtsgeleerdheid.
  • Samenvatting

      Publiek-private samenwerking bij strafrechtelijke rechtshandhaving vindt momenteel plaats op verschillende strafrechtelijke (deel)terreinen en in verschillende vormen. Toch kent samenwerking op dit vlak, gezien de centrale en exclusieve rol van de overheid binnen de van oudsher als publieke taak gekenmerkte praktijk van het strafrecht, unieke uitdagingen die nadere overdenking rechtvaardigen. Is het mogelijk om binnen het Nederlandse strafrechtelijke systeem tot juridisch en maatschappelijk verantwoorde publiek-private samenwerking te komen, en zo ja, hoe zou deze er dan uit (moeten) zien?

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.