Boom Strafblad

Article

De strafbaarheid van de spotter

Een illustratie van onderzoek naar de reikwijdte van de algemene strafbaarstelling van voorbereidingshandelingen (artikel 46 Sr)

Trefwoorden Voorbereiding, Artikel 46 Sr, Spotter, Bestemd tot het begaan van dat misdrijf, PGP
Auteurs Mr. A. (Anouk) van der Schors
DOI
Auteursinformatie

Mr. A. (Anouk) van der Schors
Anouk van der Schors is promovenda bij de sectie Strafrecht en Criminologie (faculteit Rechtsgeleerdheid) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij verricht promotieonderzoek naar de algemene strafbaarstelling van voorbereidingshandelingen onder begeleiding van prof mr. dr. H.D. Wolswijk en mr. dr. A.A. van Dijk.
  • Samenvatting

      In toenemende mate spelen spotters een rol in de voorbereiding van liquidaties. In deze bijdrage wordt aan de hand van jurisprudentie van de Hoge Raad onderzocht in hoeverre gedragingen van spotters strafbaar (kunnen) zijn op grond van artikel 46 Sr. De auteur laat zien dat de jurisprudentie van de Hoge Raad over het bestanddeel ‘bestemd tot het begaan van dat misdrijf’ op twee manieren te interpreteren is, en dat deze interpretaties tot verschillende uitkomsten leiden ten aanzien van de strafbaarheid van de spotter.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.