Boom Strafblad

Article

Het Openbaar Ministerie en de fiscus in de strijd tegen fiscale fraude in België: twee handen op één buik?

Trefwoorden Fiscaal straf(proces)recht, Fiscale fraude, Openbaar Ministerie, Fiscale administratie, Charter van de belastingplichtige
Auteurs Dra. S.R. (Jente) De Smedt
DOI
Auteursinformatie

Dra. S.R. (Jente) De Smedt
Jente De Smedt is promovenda verbonden aan het Instituut voor Strafrecht van de Katholieke Universiteit Leuven. Haar onderzoek gaat over de complexe verhouding tussen het Openbaar Ministerie en de fiscus in de strijd tegen criminaliteit in België. Haar onderzoek gaat over de complexe verhouding tussen het Openbaar Ministerie en de fiscus in de strijd tegen criminaliteit in België. Ze doctoreert onder het promotorschap van prof. dr. Frank Verbruggen en prof. dr. Raf Verstraeten.
  • Samenvatting

      In de strijd tegen fiscale fraude in België spelen het Openbaar Ministerie en de fiscus de hoofdrol. De samenwerking tussen beide instanties is echter niet altijd evident. Dit komt onder meer omdat bij strafrecht en bij het fiscaal recht verschillende belangen spelen en de toepasselijke rechtsprincipes kunnen verschillen. In haar doctoraat onderzoekt de auteur hoe de verhouding tussen het Openbaar Ministerie en de fiscus in België geregeld zou moeten zijn om de aanpak van criminaliteit efficiënter te maken, zonder dat het recht op een eerlijk proces en het recht op de bescherming van persoonsgegevens miskend worden.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.