Nederlands Tijdschrift voor Strafrecht

Article

Het recht betreffende de (proces)stukken. Modernisering strafvordering biedt geen bevredigende oplossing voor lang bestaande knelpunten

Trefwoorden modernisering strafvordering, recht op kennisneming van processtukken, knelpunten en oplossingen, beoordelingskaders, EHRM-recht
Auteurs Mr. C.P.J. (Chris) Scheele
Auteursinformatie

Mr. C.P.J. (Chris) Scheele
Mr. C.P.J. (Chris) Scheele is raadsheer in het team strafrecht van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch.
  • Samenvatting

      Het recht aangaande de kennisneming van processtukken werkt problematiserend en levert belangrijke praktische en juridische knelpunten op die door de aankomende regeling Modernisering Wetboek van Strafvordering niet worden opgelost. De auteur bespreekt in deze bijdrage de aanloop naar de huidige wettelijke regeling, de huidige wettelijke regeling en de wettelijke regeling in het nieuwe wetboek. Ook komen aan bod de beoordelingskaders die door het EHRM over toegang tot de stukken worden aangelegd. Aan het slot komt de auteur tot het benoemen van een aantal knelpunten die hernieuwde aandacht zouden moeten krijgen voordat tot een nieuwe regeling in het wetboek wordt over gegaan.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.