Nts_2666-6553_2020_035_001 Rss

Nederlands Tijdschrift voor Strafrecht

Maak kennis met het Nederlands Tijdschrift voor Strafrecht. Lees het eerste nummer gratis via bjutijdschriften.nl

Het Nederlands Tijdschrift voor Strafrecht (NTS) is het nieuwe tijdschrift van de redactie van het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht (TPWS). Evenals voorheen TPWS beoogt NTS zowel juristen uit de Nederlandse strafrechtspraktijk als academici te voorzien van interessante, inspirerende en waardevolle bijdragen. Van vooraanstaande gevestigde auteurs tot aanstormend talent, NTS biedt een forum voor strafrechtelijke auteurs van allerlei pluimage. Door middel van een stevige inhoudelijke toets waarborgt de redactie, die haar wortels heeft in de advocatuur, rechterlijke macht, uitvoerende macht, wetenschap en handhaving, dat bijdragen, naast dat zij van nut zijn voor de dagelijkse strafrechtelijke werkzaamheden van onze lezers, tevens een verrijking voor de wetenschap zijn. De invulling van een artikel in NTS is vrij. Een auteur kan schrijven over elk strafrechtelijk of strafvorderlijk onderwerp. NTS verschijnt vijf keer per jaar zowel op papier als in digitale vorm, met in elke editie een editorial en een aantal artikelen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan recente jurisprudentie in een afzonderlijke rubriek met daarin een door de redactie van NTS gemaakte selectie van de meest relevante uitspraken van de Hoge Raad van de afgelopen maanden. Deze arresten worden door de redactie van aantekeningen voorzien.

Bent u geïnteresseerd in het vormgeven van een bijdrage voor NTS of heeft u een vraag aan de redactie? Neem dan contact op met de redactiesecretaris via NTS@boom.nl.

Abonnement
Met een jaarabonnement op NTS heeft u altijd toegang tot het nieuwste nummer, het online archief én ontvangt u een e-mailattendering bij nieuw verschenen nummers. Wilt u het tijdschrift ook op papier ontvangen? Neem dan een Papier & Online abonnement.

Abonnementsprijzen

Klik hier voor de productpagina met abonnementsprijzen van dit tijdschrift

Redactie

mr. W.J. (Willem Jan) Ausma, mr. S.E. (Sabine) van den Brink, mr. R. (Rob) ter Haar, mr. D.J. (Douwe) Herbrink, mr. dr. M.J. (Mark) Hornman, mr.drs. J.J.I. (Jasper) de Jong, mr. M. (Menco) Rasterhoff, en mr. N.G.H. (Nieke) Verschaeren