9789462907102_covr
Rss

Preadviezen Vereniging voor de vergelijkende studie van het recht

Over dit tijdschrift  

Meld u zich hier aan voor de attendering op dit tijdschrift zodat u direct een mail ontvangt als er een nieuw digitaal nummer is verschenen en u de artikelen online kunt lezen.

Aflevering 1, 2011

Jan Velaers
Jan Velaers is gewoon hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en assessor in Raad van State, afdeling Wetgeving.

Ernst Hirsch Ballin
Prof. dr. Ernst M.H. Hirsch Ballin is hoogleraar Nederlands en Europees constitutioneel recht, Tilburg University Law School.
Artikel

Access_open De neutrale strafrechter

Auteurs Joachim Meese
Auteursinformatie

Joachim Meese
Prof. dr. Joachim Meese is docent aan de Universiteit Antwerpen en advocaat.
Artikel

Access_open De neutrale strafrechter

Auteurs Tineke Cleiren
Auteursinformatie

Tineke Cleiren
C.P.M. Cleiren is hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Leiden en raadsheerplaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam.

Wouter Devroe
Wouter Devroe is gewoon hoogleraar en vice-decaan aan de rechtsfaculteit van de K.U. Leuven en tevens hoogleraar Competition Law aan de Universiteit Maastricht en advocaat, balie van Brussel. Voorheen onder meer referendaris bij het Hof van Justitie en lid van de Belgische mededingingsautoriteit (Raad voor de Mededinging). In 1999 preadviseur voor VVSRBN Sectie Publiekrecht met A. Alen (‘Verzelfstandiging van bestuurstaken in België’, Deventer: Tjeenk Willink).

Jules Stuyck
Jules Stuyck is buitengewoon hoogleraar aan de rechtsfaculteit van de K.U. Leuven en tevens buitengewoon hoogleraar aan de R.U. Nijmegen. Daarnaast is hij visiting professor European Competition Law aan de Central European University (Boedapest). Professeur invité, Université Panthéon-Assas-Paris 2. Adocaat, balie van Brussel.

Arthur Hartkamp
A.S. Hartkamp is hoogleraar Europees privaatrecht, Radboud Universiteit; voormalig procureur-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden.