05626684_covr Rss

Surinaams Juristenblad

Het Surinaams Juristenblad (SJB) wordt uitgegeven onder auspiciën van de Surinaamse Juristen Vereniging (SJV). De eerste editie vond plaats in augustus 1963 op initiatief van het toenmalig bestuur van de SJV. Vanaf 2023 wordt het SJB uitgegeven door Boom Juridisch in Den Haag. Het tijdschrift is zowel digitaal als op papier verkrijgbaar en verschijnt 3 keer per jaar.

SJB heeft tot doel wetenschappelijke informatie te delen en te verspreiden en juridische processen en ontwikkelingen in de Republiek Suriname mede te helpen stimuleren en te bevorderen door het faciliteren van juridische publicaties. Het tijdschrift bevat niet alleen relevante wetenschappelijke artikelen en opiniestukken, maar besteedt ook aandacht aan jurisprudentie, literatuur en wetgeving. Een onmisbare uitgave voor iedereen die zich bezighoudt met het Surinaams recht.

Redactie

mr. E.P. Rudge LL.M. (vz.), mr. H.R. Schurman (onder-vz.), mr. dr. G.N. Best, mr. S. Sheik Alibaks MSc AMELCA CPAML, mevr. mr. F.L. Patterson, F.A. Sharman LL.B. MPA MICL, mr. G.E.R. Adipoera, mevr. Mr. I.E.A. Tholen Bsc, mevr. I.H.D. Morsen LL.M. (leden)