Rome II Regulation – Pocket Commentary, European Law Publishers, 2013
Capeci
The Complete Idiot’s Guide to the Mafia, 2de uitg., Alpha, 2004
Ryngaert
International Law, 2de uitg., Oxford, 2015
Ryngaert
International Law, 2008
Lynch
‘RJR Nabisco wins legal battle with EU’
Financial Times, 2016
Samenvatting
In <i>RJR Nabisco</i> besliste het Amerikaanse Hooggerechtshof dat de Europese Unie en haar lidstaten in de VS geen civiele vordering konden indienen op basis van de Amerikaanse <i>racketeering</i>wetgeving wanneer de schade van <i>racketeering</i> buiten de VS is ingetreden. De redenering van het Hof dat deze uitspraak internationale spanning voorkomt, overtuigt niet, integendeel. Deze uitspraak past in een evolutie waarbij Amerikaanse rechtbanken een steeds isolationistischer houding aannemen tegenover transnationale zaken. Men mag verwachten dat dergelijke zaken, met inbegrip van strafzaken, zich steeds meer zullen verplaatsen naar andere jurisdicties, waaronder de EU en Nederland.
U heeft geen toegang tot deze publicatie Beste bezoeker, om de inhoud te raadplegen heeft u een abonnement nodig op deze publicatie of de collectie waar deze publicatie deel van uitmaakt. Neem contact op met klantenservice@boomportaal.nl voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen.
Kopen in de webshop Deze publicatie is ook te vinden in onze webshop. Sommige publicaties hebben ook de mogelijkheid om direct toegang te kopen tot het online boek.
Is ter zake sprake van een geschil over rechtsmacht als bedoeld in artikel 525 lid 1 aanhef onder 1 Sv?
SR Updates
Kon het hof bij de strafoplegging rekening houden met onjuiste belastingaangiften die niet aan de verdachte ten laste zijn gelegd?
Zijn ’s hofs vaststellingen over de oorzaak van de brand toereikend om de schuld van de verdachte op te gronden?
Kon het hof in strafverzwarende zin acht slaan op het Uittreksel Justitiële Documentatie?
Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving (TBS&H)
Kan de klacht dat het hof heeft nagelaten te responderen op een uitdrukkelijk onderbouwd standpunt strekkende tot vrijspraak van de ten laste gelegde feiten, worden aangemerkt als cassatiemiddel?