Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving

Article

Vijfenveertig jaar beklagrecht: tijdelijk reden tot klagen of een grondige herbezinning gevergd?

Trefwoorden beklagrecht, detentiefasering, promoveren en degraderen, RSJ, rechtsbescherming
Auteurs Prof. mr. S. Struijk
Auteursinformatie

Prof. mr. S. Struijk
Prof. mr. S. Struijk is hoogleraar Sanctierecht aan Erasmus School of Law en bijzonder hoogleraar Penologie en penitentiair recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en tevens beklagvoorzitter van de commissie van toezicht bij PI Rotterdam, locatie De Schie.
  • Samenvatting

      Vijfenveertig jaar na de introductie van het penitentiair beklag- en beroepsrecht staat het stelsel momenteel onder forse druk. In deze bijdrage wordt dit uiteengezet, in het licht van thematiek die Henny Sackers na aan het hart ligt. Er wordt ingegaan op recente veranderingen in het stelsel van detentiefasering en het promoveren en degraderen-beleid, alsook op jurisprudentie van de beroepscommissie van de RSJ ter zake. Verder worden enkele voorliggende verbetervoorstellen besproken en wordt tevens bezien hoe zich die verhouden tot eventuele verlichting van de druk op de beklag- en beroepspraktijk enerzijds en het overkoepelende belang van rechtsbescherming anderzijds.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.