Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving

Case Law

Optreden politie bij integrale controle onrechtmatig

Annotatie bij Rb. Gelderland 18 mei 2022, ECLI:NL:RBGEL:2022:2432

Trefwoorden integrale controle, ondermijning, artikel 5:15 Awb, vormverzuim, bewijsuitsluiting
Auteurs Mr. B.V.G. Eggen
Auteursinformatie

Mr. B.V.G. Eggen
Mr. B.V.G. Eggen is docent en onderzoeker Straf- en Strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Onderzoekscentrum Staat en Recht) en politievrijwilliger bij de Dienst Regionale Recherche Oost-Nederland.
  • Samenvatting

      Tijdens een integrale controle stuit de politie op goederen die kunnen worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Het betreden van het pand door de politie blijkt onrechtmatig te zijn, omdat onvoldoende duidelijk is geworden op welke grond de strafvorderlijke bevoegdheden zijn ingezet. De rechtbank spoort ertoe aan dat de politie goed moet kunnen motiveren waarom en op welke basis zij aanwezig is bij de integrale controle. Het is echter de vraag of de bewijsuitsluiting in casu houdbaar is.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.