Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving

Article

De voorgestelde rechterlijke toetsing bij hoge transacties: een rechtsvergelijking met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

Trefwoorden hoge transacties, rechterlijke toetsing, Conceptwetsvoorstel naar aanleiding van de evaluatie van de Wet OM-afdoening, rechtsvergelijking, Aanwijzing hoge transacties
Auteurs Mr. P.H. Oldhoff
DOI
Auteursinformatie

Mr. P.H. Oldhoff
Mr. P.H. Oldhoff is trainee bij het Openbaar Ministerie.
  • Samenvatting

      Het ‘Conceptwetsvoorstel naar aanleiding van de evaluatie van de Wet OM-afdoening’ introduceert onder andere een rechterlijke toetsing bij voorgenomen hoge transacties. Aan de hand van een rechtsvergelijking met de transactiepraktijken in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zet dit artikel uiteen hoe de voorgestelde rechterlijke toetsing zich verhoudt tot haar internationale tegenhangers.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.