Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving

Miscellaneous

De impact voor data gedreven bedrijven van het e-evidence pakket

Trefwoorden e-evidence, verstrekkingsbevel, bewaringsbevel, directe samenwerking, dienstaanbieder
Auteurs Mr. J. Boonstra
DOI
Auteursinformatie

Mr. J. Boonstra
Mr. J. Boonstra is werkzaam als Senior Legal Adviser bij De Brauw Blackstone Westbroek. Daarnaast is zij eindredacteur van het Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving, oprichter van BijzonderStrafrecht.nl en BijzonderStrafrecht Academie.
  • Samenvatting

      Digitaal bewijsmateriaal is de afgelopen jaren steeds essentiëler geworden in het kader van strafrechtelijke onderzoeken. Toegang verkrijgen kan daarentegen een langdurig proces zijn, doordat de betreffende data vaak in een ander land zijn opgeslagen. Om dit voor opsporingsautoriteiten gemakkelijker en sneller te maken heeft de Europese Commissie in april 2018 een voorstel gedaan voor een nieuw kader met regels op dit gebied: het EU-pakket voor toegang tot digitaal bewijsmateriaal of e-evidence pakket. Op 25 januari 2023 is akkoord bereikt over de definitieve tekst hiervan. Dit artikel geeft een overzicht van de inhoud van het e-evidence pakket, waarbij de nadruk ligt op de impact voor data gedreven bedrijven.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.