18796664_covr
Rss

Tijdschrift voor Constitutioneel Recht

Over dit tijdschrift  

Meld u zich hier aan voor de attendering op dit tijdschrift zodat u direct een mail ontvangt als er een nieuw digitaal nummer is verschenen en u de artikelen online kunt lezen.

Aflevering 4, 2010

H.M. Griffioen
Mr. H.M. Griffioen is werkzaam bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en bij de Afdeling Staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden. Gedeeltes van dit artikel zijn eerder gepubliceerd in T. Barkhuysen, M.L. van Emmerik, W.J.M. Voermans e.a., De Nederlandse Grondwet geëvalueerd, Alphen aan den Rijn: Kluwer 2009.

H.G. Hoogers
Mr. H.G. Hoogers is als universitair hoofddocent verbonden aan de vakgroep Staatsrecht en Internationaal Recht van de Rijksuniversiteit Groningen.
Artikel

Gesloten huishouding van de provincie

Auteurs H.Ph.J.A.M. Hennekens
Auteursinformatie

H.Ph.J.A.M. Hennekens
Prof.mr. H.Ph.J.A.M. Hennekens is oud staatsraad en emeritus hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

H.M.B. Breunese
Mr. H.M.B. Breunese is werkzaam bij de directie Constitutionele Zaken en Wetgeving van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze bijdrage is op persoonlijke titel geschreven.

M. Hertig Randall
Maya Hertig Randall, attorney at law, LL.M. (Cambridge) is Professor at the Department of Constitutional Law at Geneva University.

E. McGregor
Eleanor McGregor, attorney at law, is a teaching and research assistant at the same Department.

J.L.W. Broeksteeg
Mr. J.L.W. Broeksteeg is universitair hoofddocent staatsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De titel is ontleend aan een lezing van A. Kuyper in het Odéon te Amsterdam op 22 april 1869 en heeft betrekking op het slot van dit stuk, namelijk op de tolerantie voor verschil in de samenleving.

A.B. Terlouw
Prof.mr. A.B. Terlouw is hoogleraar rechtssociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Boeken

A.C.M. Meuwese, Impact Assessment in EU Lawmaking

diss. Leiden 2008, Alphen a/d Rijn: Kluwer Law International 2008, 328p., ISBN 9789041127204

Auteurs R. van Gestel
Auteursinformatie

R. van Gestel
Prof.dr. R.A.J. (Rob) van Gestel is als hoogleraar Theorie en methode van wetgeving verbonden aan de Universiteit van Tilburg.

M.A.D.W. de Jong
Mr. M.A.D.W. de Jong is universitair hoofddocent staatsrecht, Radboud Universiteit Nijmegen.

R. de Lange
Prof. mr. R. (Roel) de Lange is als hoogleraar Staats- en bestuursrecht verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Boeken

Karen J. Alter, The European Court’s Political Power: Selected Essays

Oxford: Oxford University Press 2009, 332p., ISBN 978-0-19-955835-3

Auteurs H.C.F.J.A. de Waele
Auteursinformatie

H.C.F.J.A. de Waele
Mr. H.C.F.J.A. de Waele is als universitair docent verbonden aan de sectie Internationaal en Europees recht, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit Nijmegen.

J.H. Gerards
Prof. mr. J.H. (Janneke) Gerards is verbonden aan de Afdeling Staats- en Bestuursrecht van de Universiteit Leiden.
Boeken

Vikram David Amar, Mark V. Tushnet (eds.), Global Perspectives on Constitutional Law

New York / Oxford: Oxford University Press 2009, 246p., ISBN 978-0-19-532811-0 (paperback); ISBN 978-0-19-532810-3 (hardback)

Auteurs F. Venter
Auteursinformatie

F. Venter
Prof. Dr. F. Venter is a professor of constitutional law and dean of the Faculty of Law of the North-West University, Potchefstroom, South Africa.