Tijdschrift voor Constitutioneel Recht

Discussion

De vinger op de zere plek

Auteurs H.G. Warmelink
DOI
Auteursinformatie

H.G. Warmelink
Mr. Han Warmelink is universitair hoofddocent staatsrecht aan de Universiteit Groningen.
  • Samenvatting

      Het staatsrecht draagt in hoofdzaak een organiek karakter en heeft de strekking de architectuur van het openbaar bestuur vast te leggen. ‘De architectuur van het openbaar bestuur’ was ook de titel van de Groningse staatsrechtconferentie waaraan Jon Schilder in zijn bijdrage refereert en de onderhavige kwestie past heel goed bij dat thema. De Gemeentewet geeft het concept van een gemeente en van het gemeentelijk bestuur door organen en hun bevoegdheden aan te duiden, ter uitwerking van de bepalingen van hoofdstuk 7 van de Grondwet. Dat architectonisch ontwerp is er niet helderder op geworden door de dualisering van het gemeentelijk bestuur. Dat lijkt los te staan van de kwestie die hier aan de orde is, maar schijn bedriegt. Dat moet ik even uitleggen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.