Tijdschrift voor Gezondheidsrecht

Artikel

Tuchtrecht in de gezondheidszorg: tijd voor verandering

Trefwoorden tuchtrecht, collectieve aansprakelijkheid, samenwerking, Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), voorlopige voorziening
Auteurs Mr. A. Rube
Auteursinformatie

Mr. A. Rube
Anneloes Rube is werkzaam als promovenda Gezondheidsrecht bij het Academisch Medisch Centrum Amsterdam – Universiteit van Amsterdam. Het promotieonderzoek richt zich op het tuchtrecht in de gezondheidszorg. De tekst van het artikel is afgesloten op 1 maart 2013.
  • Samenvatting

      Binnen het tuchtrecht in de gezondheidszorg bestaan verschillende discussiepunten. In het artikel wordt ingegaan op twee hiervan, namelijk de collectieve aansprakelijkheid binnen het tuchtrecht en de rol van de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ). Beide discussiepunten houden nauw verband met het primaire doel van het tuchtrecht: het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening. In dit artikel worden de verschillende mogelijkheden verkend om het tuchtrecht op deze punten aan te passen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.