Tijdschrift voor Gezondheidsrecht

Article

Toekomstbestendig tuchtrecht

Trefwoorden tuchtrecht, lerend vermogen, team- en netwerkverantwoordelijkheid
Auteurs Mr. dr. C.A. Bol en Mr. dr. R.L. Herregodts
Auteursinformatie

Mr. dr. C.A. Bol
Caressa Bol is universitair docent en onderzoeker gezondheidsrecht verbonden aan de sectie Law and Health Care van de Erasmus School of Health, Policy and Management.

Mr. dr. R.L. Herregodts
Rianne Herregodts is universitair docent aan de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Samenvatting

      Het functioneren van het tuchtrecht voor de zorg is een veelbesproken onderwerp. In deze bijdrage worden twee gesignaleerde knelpunten besproken: het onderbenutte lerend potentieel van het tuchtrecht en de individuele gerichtheid van het tuchtrecht tegenover de toenemende trend richting zorgverlening in team- en netwerkverband. Na het analyseren van de voornoemde problematiek, mede in het licht van de doelstelling van het tuchtrecht als kwaliteitsbewakend en -bevorderend instrument, identificeren de auteurs de ruimte tot verbetering.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.