Tijdschrift voor Gezondheidsrecht

Article

Sociale media en het medisch tuchtrecht: van casuïstische lessen naar praktische vuistregels

Trefwoorden online-professionaliteit, grensoverschrijdend gedrag, beroepsgeheim, Facebook, WhatsApp
Auteurs Mr. drs. S.A. Pronk, Mr. dr. M.M. ten Hoopen, Dr. S.L. Gorter, Prof. mr. dr. W.L.J.M. Duijst en Prof. dr. W.N.K.A. van Mook
DOI
Auteursinformatie

Mr. drs. S.A. Pronk
Sebastiaan Pronk is arts en jurist, werkzaam als arts-onderzoeker aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum en als arts seksuele gezondheid bij GGD Limburg-Noord.

Mr. dr. M.M. ten Hoopen
Rankie ten Hoopen is universitair docent Gezondheidsrecht bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Maastricht en wetenschappelijk medewerker bij Boels Zanders Advocaten.

Dr. S.L. Gorter
Simone Gorter is reumatoloog aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Prof. mr. dr. W.L.J.M. Duijst
Wilma Duijst is forensisch arts en hoogleraar forensische geneeskunde en gezondheidsstrafrecht bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Maastricht.

Prof. dr. W.N.K.A. van Mook
Walther van Mook is internist-intensivist, plaatsvervangend afdelingshoofd Intensive Care en hoogleraar professionele ontwikkeling aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum.
  • Samenvatting

      Van medische beroepsbeoefenaars wordt verwacht dat zij zich professioneel gedragen, zowel in de fysieke als in de onlinewereld. Deze bijdrage gaat in op de jurisprudentie van de tuchtcolleges voor de gezondheidszorg waarin het gedrag van beroepsbeoefenaars op sociale media een rol speelde. Uit deze uitspraken worden lessen voor de medische praktijk getrokken.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.