Tijdschrift voor Gezondheidsrecht

Practice

Kroniek rechtspraak civiel recht

Trefwoorden medische aansprakelijkheid, schending zorgplicht hulpverlener, inzagerecht dossier, gebrekkige medische hulpzaak
Auteurs Mr. drs. M.J.M. de Ridder
Auteursinformatie

Mr. drs. M.J.M. de Ridder
Michel de Ridder is werkzaam als advocaat bij KBS Advocaten te Utrecht.
  • Samenvatting

      In deze kroniek worden in het kort de belangrijkste gepubliceerde uitspraken in civiele medische aansprakelijkheid besproken in de periode van 15 juni 2019 tot 1 september 2022. Daarbij wordt eerst ingegaan op de diverse gronden waarop de aansprakelijkheid van de hulpverlener kan worden gebaseerd. Voorts wordt ingegaan op de jurisprudentie met betrekking tot COVID-19, productaansprakelijkheid en het causaal verband. Andere uitspraken die in de kroniek worden besproken hebben betrekking op: het recht op inzage in het medisch dossier door nabestaanden en het inzagerecht op grond van de AVG.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.