Tijdschrift voor Jeugdrecht

Article

Kindvriendelijke taal uit de zittingszaal

Voorbeelden van mooie kindvriendelijke uitspraken

Trefwoorden Kindvriendelijke taal, Child friendly justice, Klare taal, Begrijpelijk schrijven, Procedurele rechtvaardigheid
Auteurs Drs. M.C. Furth
DOI
Auteursinformatie

Drs. M.C. Furth
Drs. M.C. Furth is Neerlandica, gespecialiseerd in Taalbeheersing, Argumentatietheorie en Retorica. Zij verzorgt trainingen in o.a. het begrijpelijk motiveren en formuleren van uitspraken (www.furthtaaltrainingen.nl).
  • Samenvatting

      Steeds meer rechtbanken en gerechtshoven richten zich in hun uitspraak direct tot het kind. Ze leggen hun beslissing aan het kind uit en motiveren in kindvriendelijke taal hoe ze tot die beslissing zijn gekomen en hoe de mening van het kind daarbij heeft meegewogen. In dit artikel worden mooie voorbeelden van kindvriendelijke uitspraken gegeven.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.