Tijdschrift voor Jeugdrecht

Article

Rechtsbescherming bij drangtrajecten

Toegang tot de rechter voor gezinnen die te maken hebben met een drangtraject

Trefwoorden Drangkader, Rechtsbescherming, Jeugdhulp, Jeugdbescherming
Auteurs Mr. dr. D.S. Verkroost
DOI
Auteursinformatie

Mr. dr. D.S. Verkroost
Mr. dr. D.S. Verkroost is promota van de afdeling Jeugdrecht van Universiteit Leiden en beleidsonderzoeker bij de Landelijke staforganisatie van de Raad voor de Kinderbescherming (ministerie van Justitie en Veiligheid).
  • Samenvatting

      De zogenoemde ‘drangtrajecten’ binnen de jeugdhulpverlening zijn niet bij wet geregeld. Met name over het gebrek aan rechtsbescherming voor ouders en minderjarigen die met deze trajecten te maken krijgen, bestaan grote zorgen. In deze bijdrage wordt aan de hand van de bevindingen van een proefschrift over jeugdhulpverlening op het snijvlak van vrijwillig en gedwongen ingegaan op de toegang tot de rechter bij drangtrajecten. De bijdrage wordt afgesloten met enkele aanbevelingen ten aanzien van de rechtsbescherming van ouders en kinderen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.