Tijdschrift voor Jeugdrecht

Article

Een kennismaking met General Comment No. 26

Een ambitieus vergezicht om kinderrechten centraal te stellen bij de aanpak van milieu- en klimaatcrises

Trefwoorden General Comment, Kinderrechten en klimaat, Recht op een schone leefomgeving, Intergenerationele klimaatrechtvaardigheid, Kinderrechten Impact Assessment
Auteurs Mr. dr. M.P. de Jong-de Kruijf
DOI
Auteursinformatie

Mr. dr. M.P. de Jong-de Kruijf
Mr. dr. M.P. (Maria) de Jong-de Kruijf is universitair docent Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden, afdeling Jeugdrecht.
  • Samenvatting

      In deze bijdrage staat General Comment No. 26 over ‘children’s rights and the environment with a special focus on climate change’ centraal. Er wordt een overzicht gegeven van de inhoud van GC26. Er wordt ingegaan op relevante verdragsrechten, de invulling van de verantwoordelijkheden van overheden om klimaatrechten van kinderen te verwezenlijken, kinderen en hun toegang tot klimaatrechten en de betekenis van ‘intergenerational equity’.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.