Tijdschrift voor Ontslagrecht

Article

Seksuele intimidatie niet uit de schijnwerpers verdwenen sinds #MeToo

Trefwoorden Seksuele intimidatie, Ernstige verwijtbaarheid, Secundaire victimisatie, Ontbinding, Ontslag op staande voet
Auteurs Heleen Andriessen (LLM)
DOI
Auteursinformatie

Heleen Andriessen (LLM)
Heleen Andriessen is onderzoeksmedewerker bij Universiteit Leiden.
  • Samenvatting

      Na de misstanden bij onder andere The Voice of Holland en Ajax, staat het bestrijden van seksuele intimidatie in Nederland bovenaan de agenda. In deze bijdrage wordt aan de hand van een jurisprudentieonderzoek en interviews met rechters geanalyseerd hoeveel aandacht er in ontslagprocedures is voor het slachtoffer van seksuele intimidatie. Uit de resultaten is gebleken dat de meeste rechters weinig aandacht besteden aan de beleving van of de gevolgen voor het slachtoffer. Meer aandacht voor slachtoffers zou naar mijn mening zorgen voor een evenwichtigere afweging door de rechter, wat bijdraagt aan een betere bescherming tegen seksuele intimidatie op de werkvloer.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.