Voetbal- & Sportjuridische Zaken

Article

Het nieuw opgerichte FIFA Football Tribunal

Kort overzicht van de belangrijkste procedurele wijzigingen

Trefwoorden FIFA, sportbonden, geschilbeslechting
Auteurs Nick Poggenklaas
Auteursinformatie

Nick Poggenklaas
Mr. N. (Nick) Poggenklaas is advocaat sportrecht en betrokken bij www.drcdatabase.com.
  • Samenvatting

      Verschillende internationale sportbonden voorzien in mogelijkheden voor geschilbeslechting voor hun leden. FIFA heeft in 2001 de FIFA Dispute Resolution Chamber (FIFA DRC) in het leven geroepen en voorziet haar leden via die instantie in de mogelijkheid voor interne geschilbeslechting. Er worden jaarlijks zo’n 2.000 zaken per jaar aan de FIFA DRC voorgelegd. Deze zaken betreffen arbeidsrechtelijke geschillen met een internationale dimensie, geschillen rondom het afgeven van een internationaal transfercertificaat of geschillen met betrekking tot te betalen opleidingsvergoedingen en solidariteitsbijdragen. In deze bijdrage gaat de auteur kort in op de organisatie van het nieuw opgerichte FIFA Football Tribunal en de belangrijkste procedurele aspecten onder de nieuwe reglementen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.