Voetbal- & Sportjuridische Zaken

Article

De nieuwe (langverwachte) toelichting op FIFA’s transferreglement: FIFA Commentary 2021

Trefwoorden transferreglement, CAS, FIFA Commentary, contractuele stabiliteit, schadevergoeding
Auteurs Frans de Weger
DOI
Auteursinformatie

Frans de Weger
Mr. F.M. (Frans) de Weger is advocaat en oprichter van BMDW Advocaten te Haarlem. Frans is auteur van twee edities van The Jurisprudence of the FIFA Dispute Resolution Chamber en publiceert op regelmatige basis. Daarnaast is hij sinds 2015 arbiter bij het CAS en vanaf 1 oktober 2021 is hij benoemd als voorzitter van de FIFA Dispute Resolution Chamber van de Football Tribunal, de geschilbeslechtende instantie van FIFA die onder meer oordeelt over de arbeidsrechtelijke geschillen tussen spelers en clubs met een internationale dimensie. De auteur is tevens redactielid van het tijdschrift Voetbal- & Sportjuridische Zaken.
  • Samenvatting

      Eind vorig jaar heeft FIFA de nieuwe FIFA Commentary on the Regulations on the Status and Transfer of Players (FIFA Commentary) gepubliceerd. Een 532 pagina’s tellend document waarin FIFA’s transferreglement wordt voorzien van een uitgebreide toelichting onder verwijzing naar relevante rechtspraak van FIFA’s geschilbeslechtende instanties (DRC en PSC) en het hoogste onafhankelijke internationale arbitragehof in de sport, het Court of Arbitration for Sport (CAS). In dit artikel staat de FIFA Commentary centraal, waarbij bijzondere nadruk ligt op de bepalingen over de contractuele stabiliteit. Tevens komen de relevante artikelen die de arbeidsrelatie tussen spelers en clubs raken uitgebreid aan bod.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.