Voetbal- & Sportjuridische Zaken

Article

Sport- en spelsituaties: de (keerzijde van de) verhoogde aansprakelijkheidsdrempel

Trefwoorden onrechtmatige daad, letsel, overtreding spelregel, verzekeringen, opzetclausule
Auteurs Chris van Dijk, Henriëtte Verdam en Rebecca van der Weerdt
Auteursinformatie

Chris van Dijk
Mr. Chr.H. (Chris) van Dijk (chris.van.dijk@kvdl.com) is advocaat Verzekeringen & Aansprakelijkheid bij Kennedy Van der Laan.

Henriëtte Verdam
Mr. H.P. (Henriëtte) Verdam (henriette.verdam@kvdl.com) is advocaat Verzekeringen & Aansprakelijkheid bij Kennedy Van der Laan.

Rebecca van der Weerdt
Mr. R.N. (Rebecca) van der Weerdt (rebecca.van.der.weerdt@kvdl.com) is advocaat Verzekeringen & Aansprakelijkheid bij Kennedy Van der Laan.
  • Samenvatting

      Naar aanleiding van de conclusie van A-G Hartlief bij het Hoge Raad-arrest van 11 juni 2021, waarin de civielrechtelijke aansprakelijkheid voor schade als gevolg van een sliding tijdens een (amateur) voetbalwedstrijd centraal stond, gaan wij in dit artikel nader in op de hoge drempel in sport- en spelsituaties en andere hobbels die het een sporter met letsel lastig kunnen maken om zijn of haar schade vergoed te krijgen en de mogelijke oplossingen vanuit de verzekeringsmarkt.
      Conclusie A-G Hartlief bij HR 11 juni 2021, ECLI:NL:PHR:2021:40.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.