Voetbal- & Sportjuridische Zaken

Article

Doel van het sporttuchtrecht: terug naar de oorsprong

Trefwoorden sanctioneren, vergelding, bescherming, beroepstuchtrecht, genoegdoening
Auteurs Rosalie Tamminga
DOI
Auteursinformatie

Rosalie Tamminga
Mr. R.M. (Rosalie) Tamminga is zelfstandig juridisch adviseur en vooral actief binnen diverse sportgerelateerde thema’s waaronder governance en integriteit. Hiervoor was zij onder andere werkzaam als jurist voor de betaaldvoetbalclubs en als manager juridische zaken/bestuurlijke zaken en compliance officer bij de KNLTB. Bij de KNLTB heeft ze ruime ervaring opgedaan met integriteitsthema’s en coördineerde zij de inrichting en uitvoering van het tuchtrecht.
  • Samenvatting

      Sporttuchtrecht. Er wordt vaak over gesproken, maar wat is sporttuchtrecht nu eigenlijk en wat wil de sport bereiken met sporttuchtrecht? Er is veel geschreven over de werking van het sporttuchtrecht, maar over het doel van het sporttuchtrecht niet. Het doel lijkt niet eenduidig vast te liggen. In dit artikel zal worden gekeken naar de manier waarop het doel van het sporttuchtrecht dient te worden beschouwd, mede met de historische ontwikkeling en de oorsprong van het tuchtrecht in het achterhoofd.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.