DOI: 10.5553/AB/0165-13312018098005001

AdvocatenbladAccess_open

Redactioneel

Uitnodiging

Auteurs
DOI
Toon PDF Toon volledige grootte
Statistiek
Dit artikel is keer geraadpleegd.
Dit artikel is 0 keer gedownload.

Dit artikel wordt geciteerd in

   Deze plaats is doorgaans bedoeld om de leeswaar in dit blad aan te prijzen. Maar nu even niet. Op de pagina hierna vindt u de uitnodiging voor ons Eeuwcongres. Dit jaar bestaat het Advocatenblad honderd jaar en dat vieren we met een spetterende bijeenkomst in theater Spant! in Bussum.

   Als u staat ingeschreven als advocaat bent u van harte uitgenodigd om dit jubileum met ons mee te komen vieren. Het programma voor die dag is op hoofdlijnen af. Het thema van het congres luidt: ‘Het kan altijd beter!’ Waarmee maar gezegd wil zijn dat de advocatuur het bepaald niet slecht doet. In de afgelopen honderd jaar heeft de beroepsgroep zich enorm ontwikkeld, zowel kwantitatief als kwalitatief. Resultaten uit het verleden vormen echter geen garantie voor de toekomst. Hier en daar zijn er best wat verbeterpuntjes te benoemen, zeker met het oog op de snel veranderende samenleving. Daar gaan we het over hebben.

   Dinsdag 25 september is de grote dag. We begroeten elkaar rond het middaguur met een broodje. Vervolgens steken we snel van wal met een talkshow, waarvoor we de tafel van De Wereld Draait Door hebben geleend. Naast presentatrice Elsemieke Havenga schuift een aantal spraakmakende gasten aan. Centrale vraag: kan het beter?

   Zo komt het imago van de beroepsgroep aan bod. Daarvoor laat het Advocatenblad de komende weken onderzoek verrichten onder consumenten, mkb’ers en bedrijfsjuristen. De uitkomsten van dat onderzoek komen in Bussum ter tafel.

   We gaan het ook hebben over huidige en toekomstige verdienmodellen in de advocatuur. De digitalisering rukt op en dat heeft zijn weerslag op alle aspecten van het vak. Vervolgens zoomen we in op het fenomeen reviewsites. Ervan uit gaande dat die in zwang raken, net zoals in andere branches, roept dat de vraag op hoe je er mee om moet gaan.

   Ook persoonlijk krijgt u tijdens het Eeuwcongres de ruimte om uzelf te verbeteren. Na de koffiepauze kunt u kiezen uit een reeks workshops en masterclasses, waar opleidingspunten te verdienen zijn. Denk aan jurisprudentiesessies met onze kroniekschrijvers, maar ook aan allerlei bijeenkomsten gericht op (communicatieve) vaardigheden.

   Aan het eind van de middag kiezen we vervolgens de Parel van de Balie. Dat wordt die advocaat die algemeen gezien wordt als een sieraad voor de beroepsgroep. Kent u kandidaten? Draag ze dan vooral voor. Meer info daarover verderop in dit nummer.

   Als u sowieso meer wilt weten over 25 september: kijk dan op eeuwcongres.nl. Daar kunt u zich ook inschrijven. Tot ziens in Bussum!


Print dit artikel