Arbeidsrechtelijke Annotaties

Book Review

De bijzondere rechtspositie van de militair

N. Hummel, De bijzondere rechtspositie van de militair (diss. Amsterdam VU), Weert: Celsus juridische uitgeverij 2020. Promotoren: prof. mr. W.H.A.C.M. Bouwens en prof. mr. W.L. Roozendaal (Vrije Universiteit Amsterdam)

Trefwoorden Normalisering, Ambtenaren, Militair, Wnra, Defensie
Auteurs Mr. dr. N. Hummel
DOI
Auteursinformatie

Mr. dr. N. Hummel
Mr. dr. N. (Nataschja) Hummel is als universitair docent verbonden aan de Universiteit Utrecht. Het volledige proefschrift is te raadplegen via research.vu.nl/en/publications/de-bijzondere-rechtspositie-van-de-militair.
  • Samenvatting

      Op 8 oktober 2020 verdedigde Nataschja Hummel met succes haar proefschrift De bijzondere rechtspositie van de militair. Met de uitzonderingspositie van militairen in de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) als aanleiding, onderzoekt zij in dit proefschrift onder welke voorwaarden de rechtspositie van de militair, gelet op diens bijzondere positie, kan worden genormaliseerd. In deze bijdrage kijkt Nataschja terug op haar methode van onderzoek, in het bijzonder op de keuze voor een ‘artikelenproefschrift’. Ook reflecteert zij, mede in het licht van de ontwikkelingen na 8 oktober 2020, op haar belangrijkste bevindingen, waaronder haar conclusie dat zij het mogelijk én wenselijk acht om de rechtspositie van de militair te normaliseren.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.