Tijdschrift voor Civiele Rechtspleging

Article

Beginnen met KEI

Procesinleiding en oproepingsbericht in de civiele vorderingsprocedure

Trefwoorden KEI, procesinleiding, oproepingsbericht, art. 113 Rv, art. 115 Rv
Auteurs Mr. J.H. Rutten
DOI
Auteursinformatie

Mr. J.H. Rutten
Mr. J.H. Rutten is docent bij de Juridische deeltijdopleidingen van de Hogeschool Utrecht, onder andere voor de afstudeerrichting kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Hij geeft onder meer les over de civiele procesinleiding en over internationale betekening. Tot 2016 was hij (toegevoegd) gerechtsdeurwaarder in Arnhem.
  • Samenvatting

      Deze bijdrage gaat over de procesinleiding en het daarmee samenhangende oproepingsbericht in de nieuwe civiele vorderingsprocedure onder KEI. Het is geschreven naar aanleiding van de eerste ervaringen met KEI. Het artikel geeft een praktische handleiding voor de inleiding van een civiele vorderingsprocedure onder KEI en het licht een aantal specifieke onderwerpen in dit verband uit. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer de procesinleiding, het oproepingsbericht in de verschillende verschijningsvormen, de modellen van de Rechtspraak van het oproepingsbericht in de 113-procedure, het omgaan met fouten in de procesinleiding of het oproepingsbericht en de betekening aan buitenlandse verweerders.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.