Tijdschrift voor Civiele Rechtspleging

Article

Hervorming van het appelprocesrecht: een kwestie van experimenteren?

Trefwoorden appelprocesrecht, herkansingsfunctie, MER, experimentenwet, appelrechtspraak
Auteurs Nadine Groeneveld-Tijssens
DOI
Auteursinformatie

Nadine Groeneveld-Tijssens
Prof. mr. N.E. Groeneveld-Tijssens is bijzonder hoogleraar appelrechtspraak aan Tilburg University en cassatieadvocaat bij AKD Benelux Law­yers.
  • Samenvatting

      De herkansingsfunctie en de positieve zijde van de devolutieve werking staan in de literatuur al lange tijd ter discussie. Met de aanhoudend ‘slechte’ cijfers over doorlooptijden, een afnemende populariteit van civiele rechtspraak, de opdracht om rechtspraak ‘maatschappelijk effectief’ te laten zijn én de Tijdelijke Experimentenwet rechtspleging in de startblokken, houdt de auteur de gevoerde discussies nog eens tegen het licht. Zij bespreekt of de experimentenwet wellicht uitkomst biedt bij (vastgelopen) discussies over hervormingen in hoger beroep, en zo ja, welke experimenten dan zinvol zouden kunnen zijn.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.