Caribisch Juristenblad

Artikel

Reactie op het artikel ‘Proceskostenvergoeding bij belastingzaken uitsluitend bij “ernstige onzorgvuldigheid”’ van mr. S.G. Kenswil

Caribisch Juristenblad nummer 2013/1

Trefwoorden belastingrecht, kostenvergoeding, ernstige onzorgvuldigheid, bezwaarprocedure
Auteurs Drs. H. Lubbers
Auteursinformatie

Drs. H. Lubbers
Drs. H. Lubbers is belastingadviseur bij HFL Consultants N.V.
  • Samenvatting

      In het Caribisch Juristenblad nummer 2013/1 is een artikel verschenen van mr. S.G. Kenswil waarin hij op basis van met name Nederlandse jurisprudentie een beeld probeert te schetsen van wat verstaan wordt onder ‘ernstige onzorgvuldigheid in strijd met het recht’. Indien de Inspecteur der Belastingen namelijk door een ernstige onzorgvuldigheid in strijd met het recht heeft gehandeld, kan sinds (30 december) 2006 een kostenvergoeding worden toegekend indien daar in de bezwaarfase om is verzocht. In deze bijdrage wordt mede op basis van een drietal lokale uitspraken, een aanvulling gegeven op dat artikel. De auteur gaat verder in op de regeling waarin de hoogte van de kostenvergoeding wordt besproken, de uitwerking van de regeling in de praktijk en geeft een aanvulling op de lijst van Kenswil wat naar eigen inschatting onder ‘ernstig onzorgvuldig handelen’ kan worden begrepen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.