Caribisch Juristenblad

Article

Beroep bij de administratieve rechter tegen vaststelling van een ontwikkelingsplan in de BES

Trefwoorden ruimtelijk ontwikkelingsplan, besluit van algemene strekking, algemeen verbindend voorschrift, bijzondere wet, beroep
Auteurs Mr. C. Taal
DOI
Auteursinformatie

Mr. C. Taal
Mr. C. Taal is werkzaam bij de Raad van State als projecthoofd samenwerkingsverband Raad van State met het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Deze bijdrage is geschreven op persoonlijke titel.
  • Samenvatting

      Een ruimtelijk ontwikkelingsplan is geen beschikking als bedoeld in de WarBES. Daartegen staat derhalve krachtens die wet geen beroep bij de bestuursrechter open. Dat doet er evenwel niet aan af dat bij bijzondere wet kan worden geregeld dat tegen vaststelling van zo’n ontwikkelingsplan beroep bij de bestuursrechter kan worden ingesteld. De auteur betoogt aan de hand van wetsgeschiedenis en -vergelijking dat in artikel 13 lid 3 WgroBES tegen de vaststelling van een ontwikkelingsplan beroep bij de bestuursrechter is opengesteld, ondanks de daarin gebruikte misleidende term ‘beschikking’.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.