Caribisch Juristenblad

Article

Het moderniseren of afschaffen van de ambtenarenrechtspraak

Trefwoorden ambtenarenrechtspraak, bezwaar- en beroepstermijnen bestuursrecht, pokopoko-beginsel,, proceskostenvergoeding, ambtenarenstatus
Auteurs Mr. W.A.M. Hu-a-ng
DOI
Auteursinformatie

Mr. W.A.M. Hu-a-ng
Mw. mr. W.A.M. Hu-a-ng is adviseur bij het Secretariaat van de Raad van Advies van Curaçao. Dit artikel is op eigen titel geschreven en hoeft niet de zienswijze van de Raad van Advies van Curaçao te reflecteren.
  • Samenvatting

      In Nederland is een ontwikkeling gaande waarbij de ambtenarenrechter en de ambtenarenrechtspraak vervangen zijn door de bestuursrechter die het administratieve procesrecht toepast. Tevens wordt er gediscussieerd over de afschaffing van de status van ambtenaar. In dit artikel wordt aan de hand van deze ontwikkelingen ingegaan op de vraag hoe de situatie in Curaçao zou zijn indien deze ontwikkelingen ook hier zouden plaatsvinden. Hierbij zullen enkele voordelen, nadelen en andere curieuze zaken besproken worden, waardoor het antwoord op de vraag of de ambtenarenrechtspraak en de ambtenarenstatus afgeschaft of gemoderniseerd moeten worden helderder zal worden.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.